Noi încercăm a solutiona toate îndoielile despre acest produs

 

microcemento pavimentos sin limites

 

Ce este microcementul?

Noi definim microcementul ca un strat continuu de grosime minima si foarte rezistent, putem vorbi de un mortar hidraulic ce este fabricat din ciment, arido, aditivi, pigmenți și amestecate cu rășini. Aceste rășini conferă rezistență și flexibilitate.

Cum arata?

Se prezinta in 3 dimensiuni de aridos (fin, mediu și gros), cu care se pot realiza diferite finisaje, de la cele mai fine si suave pana la rustice si antideslizante. Disponibili foarte multi pigmenți minerali, cu opțiunea de a alege culoarea de pigment dintr-o gamă foarte extinsa, avand posibilitatea de a obține foarte multe nuante, aceasta este o caracteristică care devine un element cheie pentru decoratiuni interioare.

acabados microcemento fino medio grueso
Putem vedea diferite finisaje si texturi obtinute cu microciment:fin,mediu si rustic

De ce este ideal pentru renovari?

Acest tip strat decorativ este pentru lucrări noi, dar este ideal mai ales pentru renovari, dar cel mai mare avantaj este pentru ca nu este necesar sa eliminam gresia sau pavajul de acoperire existent, care va economisi o mulțime de bani.
Ceramica poate fi acoperita cu microciment fără rosturi, lăsând o suprafață complet lisa, continuă și uniformă. Putem schimba pardoseli sau pereți cu gresie, ceramică, lemn, ipsos, marmura, si altele.De exemplu, pe o cadă de baie veche (cu condiția să fie în stare bună), se poate reînnoi aplicand microciment de orice culoare, chiar lasand un finisaj non-alunecare. Având în vedere că microcmentul are suficientă aderență si pentru ca este atat de fin se adapteaza la forma suportului, puteți acoperi chiar și o chiuvetă, puteți schimba baie fără a fi nevoie de a elimina sau demola materiale vechi.In imagine, putem vedea diferitele straturi de microciment aplicate pe faianta, începând cu plasă din fibră de sticlă, ca urmare microcementul base pentru prepararea suportului, pana la capele de microciment cel mai fin pentru terminatii.

Unde se poate aplica?

Vorbim despre un sistem apt pentru pardoseli si pereti in interior sau exterior: bai, bucatarii, piscine, scari, mobilier. Pe suprafete de gresie, material de tip ceramic, sticlă, ipsos, lemn (in functie de tip), mozaicuri, etc.

microcemento en pilas lavamanos baños o piscinas. El microcemento se adapta a las formas de las superficies, gracias a su alta adherencia y bajo espesor

Microcimentul se adapteaza la formele suprafetelor datorita grosimii sale reduse si aderenta ridicata

las diferentes capas de microcemento sobre azulejo
Diferitele straturi de microciment.

Microcimentul se poate aplica pe pardoseli radiante?

Da, se poate aplica pe pardoseli radiante fara nicio problema dar inainte de al aplica trebuie sa realizam anumite functii pentru a evita fisuri provocate din schimburile de temperaturi.

A) Cum se procedeaza inainte de aplicarea microcimentului:
-se aprinde sistemul de incalzire minim 21 de zile dupa ce s-a aplicat sapa autonivelanta ce acopera circuitul de incalzire
-se mentine apa in circuituri la 25ºC 2-3 zile , in continuare urcam temperatura de apa pana la 45ºC si o mentinem cateva zile
-se opreste incalzirea cu cel putin 2 zile inainte de a aplica microcimentul iar temperatura pardoseli trebuie sa fie de maxim de 18ºC in momentul aplicari microcimentului.

precio aplicacion de microcemento
B) Cum procedam dupa aplicarea microcimentului peste pardoseala radianta?
-dupa aplicarea microcimentului asteptam minim 2 zile inainte de a aprinde incalzirea si urcarea a cate 5ºC zilnic.
-trebuie evitat intotdeauna acumularea de caldura cauzate de presuri si covoare
-schimbati temperatura de forma graduala cand aprindeti si cand stingeti incalzirea
-humiditatea din incaperi sa nu fie prea mica.

Intretinerea microcimentului

-Intretinerea microcimentului in primele zile dupa aplicare

Microcimentul ajunge in primele doua zile la 60% de proprietatile lui mecanice si de rezistenta chimica , si la intarirea de 90% ajunge in 28 de zile.Cel mai mare risc de zgarieturi in pardoselile cu microciment au loc in aceste patru saptamani de intarire. Prin urmare este foarte important intretinerea pardoseli in aceasta perioada pentru a dispune de un finisaj perfect.Pe parcursul primei luni si mai ales primei saptamani este recomandat sa se protejeje in masura in care este posibil, avand grija in special la mutarea mobilierului si de a evita varsarea liquidelor( deoarece porozitatea nu este inchisa deja)
Temperatura ideala pentru uscare si intarire trebuie sa fie superioara a 15ºC.
Daca doriti sa curatati pardoseala se realizeaza cu un mop cu apa fara sapun sau detergenti.

-Intretinerea microcimentului pe timp indelungat

Intretinerea microcimentului este similar cu o podea din lemn natural.Spalarea se face cu apa si detergent neutru.Se recomanda sa aplicati periodic ceara auto luciu dizolvate in apa, acestea lasa un rezid acrilic ce renoveaza stratul de protectie al pardoseli, aceste produse se pot aplica cu mopul frecvent in functie de uzura acestuia, dar cu aceeasi frecventa cu care se curata orice pardoseala. Este recomandat sa folositi pres la intrarea in locuinta sau saptiu comercial pentru a preveni intrarea de nisip cu incaltamintea care este cel mai mare dusman a acestui tip de pardoseala.Trebuie sa utilizati protectii la picioarele de mese si sacune in cazul in care se trag pe pardoseala si revizuite periodic pentru a elimina granulele de nisip care se pot incrustra, sau daca este cazul schimbata si protectia. Daca se adera cauciuc moale se poate curata cu o carpa si alcol, nu este recomandat utilizarea produselor agresive sau abraziv( inalbitor,acizi solventi, jmirghel, perii din metal sau foarte tari ce pot racai sau zgaria …). Daca exista mobilier care se sprijina pe suprafete foarte mici cum ar fi picioare in forma de sfera sau cilindru goale la mijloc, trebuie sa fie acoperite deoarece acestea pot exercita presiuni extrem de mari pe cm2. Desi lacul il face impermeabil nu trebuie sa lasati balti de apa pe perioade de timp lungi. Daca se prevede balti de apa se recomanda Seller Pool

Suelo continuo en cocina con microcemento de fácil limpieza

Podea continua in bucutarie usor de curatat[/caption]

microcemento-impermeable-zonas-humedas

Diferențele între microciment si beton elicopterizat

Acestea sunt două soluții de pardoseli, cu un aspect similar, dar diferite calitati. Și, fără îndoială, fiecare este recomandat pentru diferite situații și locații.

Pardoseala din beton elicopterizat este obținut cu un tratament superficial, care este dat pardoselilor din beton în timpul procesului de întărire pentru a obține o terminatie neteda, moale, lucios și pregatita de a fi o pardoseala rezistenta. Fiindca este o placă din beton, ce conferă extremă rezistență, este o pardoseala care se aplica în construcții noi, deoarece grosimea finală a betonului elicopterizat este de 5 până la 10 cm (față de 3mm microcemento).

În favoarea betonului elicopterizat, trebuie să spunem că este rezistent la uzură și la zgârieturi ce le ofera aceste pardoseli din beton. Din acest motivul cimentul elicopterizat este instalat de obicei în spații publice, cum ar fi magazine, garaje și supermarket-uri. De fiecare dată in constructii noi. In timp ce microcimentul este cel mai potrivit pentru renovari, grosimea redusă și capacitatea de a se aplica peste stratul existent fără al elimina pe acesta.

Dacă dorim să il reînnoim pentru a elimina semnele de uzură. Microcimentul poate fi aplicat intr-un strat subțire pe deasupra (șlefuire în prealabil pentru a asigura aderenta), in timp ce betonul elicopterizat va fi șlefuit sau lustruit la suprafeța, de 1 la 2 milimetri pana cand dispar urmele.

Vemos marcas de rayado en este suelo de cemento pulido de una gran superficie sometida a alto tránsito que el microcemento jamás aguantaría
Pardoseala de beton a crapat.De asemenea,vom vedea semne de zgarietura pe trotuar sub o zona de mare trafic

Renovarea

Pardoselile de microciment pot fi renovate la un pret similar cu slefuirea si lacuirea unei pardoseli din lemn.